Belépés
taltos1: Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával

Hozzávalók

70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt

majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik
2017-09-13 22:57:17
taltos1: Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával

Hozzávalók

70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt

majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik
2016-12-23 22:43:35
szicu: Glitteres képek
A milliomos anyósát elrabolják az emberrablók. Felhívják a fickót telefonon:
- Tízmilliót követelünk készpénzben azonnal, különben kivégezzük az anyósát!
- Tudja mit? Adok maguknak húszmilliót, de akkor diszkrét, rendes munkát kérek!

Az afrikai dzsungelben eltéved a tudóscsoport egyik tagja. Hosszas bolyongás után kannibálokba botlik:
- Elnézést, nem láttá
2016-11-25 06:33:29
faciendum: gránátalma


Különösen a hideg és borús téli hónapokban vihetünk egy kis élénkséget az ételeinkbe agránátalmával. A gránátalma lényegét, a lédús és ízletes magokat a kemény héj alatt találjuk. Érdemes kipróbálni az ,,Istenek gyümölcsét" akár magok, vagy lé formájában.Íme néhány info, tuti tipp és gránát
2016-11-11 23:09:00
taltos1: Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz
Zöldséges, csicseriborsós kuszkuszHozzávalók

Hozzávalók
4 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1/4 kk aszafoetida (hing, amit üvegesre párolt hagymával helyettesíthetsz)
2 tk frissen reszelt gyömbér
1 morzsolt kis szárított csili
1 tk kurkuma
1 csipet fahéj
4 sárgarépa
3,5 d
2016-05-10 22:04:56
taltos1: Tajine – egy kis Marokkó
Tajine - egy kis Marokkó

A tajine (ejtsd: tazsin) az észak-afrikai, pontosabban a marokkói konyha sajátos edénye. Sajátos, mert az étel se nem fő, se nem sül benne, inkább párolódik. És mivel lassan, gőzben készül, megőrzi a vitamintartalma javát, és az aromák sem vesznek el.

2015-09-30 13:10:11
klementinagidro: A köménymag

A köménymag
kiváló aromáját, illatát már a Biblia is megemlíti. Az első évszázadban élő Apiciustól fennmaradt receptben már szerepel a köménymag mint a zöldségek és halak ízesítésére használatos fűszer. Európában a XIII. század óta termesztik.
A középkori konyhában a levesek, babból és káposztából készült ételek ízesítésére használták. Később ez a kellemes aromáj
2015-06-25 12:41:53
taltos1: Harcsapaprikás bakonyi módon, kapros-juhtúrós galuskával
Harcsapaprikás bakonyi módon, kapros-juhtúrós galuskával

Hozzávalók:

60 dkg afrikai harcsafilé felkockázva
2 teáskanál citromlé

1 teáskanál őrölt fehérbors
1-1 tv paprika és paradicsom felszeletelve, vagy házi lecsóalap
1 közepes vöröshagyma finoma vágva
1 bő teáskanál pirospaprika
2 gere
2015-06-13 22:50:13
jozsef_olah_9843: Afrikai harcsa fehérborban
Afrikai harcsa fehérborban

Hozzávalók: 700 g afrikai harcsafilé, 50 g liszt, 50 g zsír, 0,5 dl brandy, 1,5 dl száraz fehérbor, 50 g vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöld, 120 g gomba, 2 gerezd fokhagyma, 40 g vaj, só, őrölt bors

A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát
2015-05-04 13:47:17
horvathnemagdi: Moringa fa

Moringa fa
A moringa fa tetőtől talping haszonfa. Levele igazi szuper élelmiszer. Az egyik leggazdagabb tápanyagforrás. Energetizáló, lúgosító, gyulladáscsökkentő, hogy csak néhány gyógyhatását említsük. De az egész fa fogyasztható a gyökerétől a terméséig. Próbálkozhatunk tartásával mi is.

A moringafélék (Moringaceae) családjába több mint egy tucat faj tartoz
2015-01-21 16:59:08
taltos1: Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával
Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával

Hozzávalók:

A harcsapaprikáshoz:
1 kg harcsafilé (a bőre nem kell)
2-3 evőkanál Vénusz olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
2 kisebb paradicsom
fűszerpaprika

borsikafű
majoranna
1 evőkanál li
2014-10-04 19:56:04
yaskane: Afrikai húsgombócok
Hozzávalók:
50 dkg darált hús, én csirkemellet használtam, jobb híján, de nagyon ajánlom szaftosabb, zsírosabb hússal, szerintem úgy az igazi!
1 tojás felverve
1 darabka friss gyömbér finomra reszelve (nálam 1 tk. szárított)
2 ek. paradicsompüré
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt kömény
csipet fahéj
1 lila hagym
2014-07-17 18:38:05
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Erős Pista, milliomos anyósát, fickót telefonon, afrikai dzsungelben, tudóscsoport egyik, ételeinkbe agránátalmával, gránátalma lényegét, marokkói konyha, vitamintartalma javát, első évszázadban, köménymag mint, középkori konyhában, kellemes aromáj, halfiléket szeletekre, petrezselymet finomra, egyik leggazdagabb, helyettesíthetsz, próbálkozhatunk, vitamintartalma, harcsapaprikás, tápanyagforrás, csicseriborsós, agránátalmával, paradicsompüré, petrezselymet, felszeletelve,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.