|
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik |
2017-09-13 22:57:17 |
|
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik |
2016-12-23 22:43:35 |
|
|
|
|
|
A milliomos anyósát elrabolják az emberrablók. Felhívják a fickót telefonon:
- Tízmilliót követelünk készpénzben azonnal, különben kivégezzük az anyósát!
- Tudja mit? Adok maguknak húszmilliót, de akkor diszkrét, rendes munkát kérek!
Az afrikai dzsungelben eltéved a tudóscsoport egyik tagja. Hosszas bolyongás után kannibálokba botlik:
- Elnézést, nem láttá |
2016-11-25 06:33:29 |
|
|
|
|
Különösen a hideg és borús téli hónapokban vihetünk egy kis élénkséget az ételeinkbe agránátalmával. A gránátalma lényegét, a lédús és ízletes magokat a kemény héj alatt találjuk. Érdemes kipróbálni az ,,Istenek gyümölcsét" akár magok, vagy lé formájában.Íme néhány info, tuti tipp és gránát |
2016-11-11 23:09:00 |
|
|
|
|
|
Zöldséges, csicseriborsós kuszkuszHozzávalók
Hozzávalók
4 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1/4 kk aszafoetida (hing, amit üvegesre párolt hagymával helyettesíthetsz)
2 tk frissen reszelt gyömbér
1 morzsolt kis szárított csili
1 tk kurkuma
1 csipet fahéj
4 sárgarépa
3,5 d |
2016-05-10 22:04:56 |
|
|
|
|
Tajine - egy kis Marokkó
A tajine (ejtsd: tazsin) az észak-afrikai, pontosabban a marokkói konyha sajátos edénye. Sajátos, mert az étel se nem fő, se nem sül benne, inkább párolódik. És mivel lassan, gőzben készül, megőrzi a vitamintartalma javát, és az aromák sem vesznek el.
|
2015-09-30 13:10:11 |
|
|
|
|
A köménymag
kiváló aromáját, illatát már a Biblia is megemlíti. Az első évszázadban élő Apiciustól fennmaradt receptben már szerepel a köménymag mint a zöldségek és halak ízesítésére használatos fűszer. Európában a XIII. század óta termesztik.
A középkori konyhában a levesek, babból és káposztából készült ételek ízesítésére használták. Később ez a kellemes aromáj |
2015-06-25 12:41:53 |
|
|
|
|
Harcsapaprikás bakonyi módon, kapros-juhtúrós galuskával
Hozzávalók:
60 dkg afrikai harcsafilé felkockázva
2 teáskanál citromlé
só
1 teáskanál őrölt fehérbors
1-1 tv paprika és paradicsom felszeletelve, vagy házi lecsóalap
1 közepes vöröshagyma finoma vágva
1 bő teáskanál pirospaprika
2 gere |
2015-06-13 22:50:13 |
|
|
|
|
Afrikai harcsa fehérborban
Hozzávalók: 700 g afrikai harcsafilé, 50 g liszt, 50 g zsír, 0,5 dl brandy, 1,5 dl száraz fehérbor, 50 g vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöld, 120 g gomba, 2 gerezd fokhagyma, 40 g vaj, só, őrölt bors
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát |
2015-05-04 13:47:17 |
|
|
|
|
Moringa fa
A moringa fa tetőtől talping haszonfa. Levele igazi szuper élelmiszer. Az egyik leggazdagabb tápanyagforrás. Energetizáló, lúgosító, gyulladáscsökkentő, hogy csak néhány gyógyhatását említsük. De az egész fa fogyasztható a gyökerétől a terméséig. Próbálkozhatunk tartásával mi is.
A moringafélék (Moringaceae) családjába több mint egy tucat faj tartoz |
2015-01-21 16:59:08 |
|
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával
Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz:
1 kg harcsafilé (a bőre nem kell)
2-3 evőkanál Vénusz olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
2 kisebb paradicsom
fűszerpaprika
só
borsikafű
majoranna
1 evőkanál li |
2014-10-04 19:56:04 |
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg darált hús, én csirkemellet használtam, jobb híján, de nagyon ajánlom szaftosabb, zsírosabb hússal, szerintem úgy az igazi!
1 tojás felverve
1 darabka friss gyömbér finomra reszelve (nálam 1 tk. szárított)
2 ek. paradicsompüré
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt kömény
csipet fahéj
1 lila hagym |
2014-07-17 18:38:05 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Erős Pista, milliomos anyósát, fickót telefonon, afrikai dzsungelben, tudóscsoport egyik, ételeinkbe agránátalmával, gránátalma lényegét, marokkói konyha, vitamintartalma javát, első évszázadban, köménymag mint, középkori konyhában, kellemes aromáj, halfiléket szeletekre, petrezselymet finomra, egyik leggazdagabb, helyettesíthetsz, próbálkozhatunk, vitamintartalma, harcsapaprikás, tápanyagforrás, csicseriborsós, agránátalmával, paradicsompüré, petrezselymet, felszeletelve, |
|
|
|